Весела и Димитър: Родна реч

Родна реч, омайна, сладка... реч на мама и на татка...

Разни

Вече имаме RSS
Димитър, 13 август 2005

начало » родна реч » 
, 27 февруари 2006
Всички на оражие
Снимка: Весела, януари 2006

Напоследък, обикаляйки по улиците, забелязвам една много интересна тенденция. Скъпите магазини и заведения се окичват с надписи и табелки, от които на човек му идва да извади червения химикал. Съгласна съм, че пари не се правят, като се прахосват. Ама, все пак, нали очакват хората да си оставят парите при тях. Аз умирам от смях само като прочета надписите по вратите.

Чудя се, от всички работещи по такива места, нито един ли не открива грешките. Какво ли е образованието и общата култура на хората, дето или пишат, или по цял ден гледат подобни надписи? Няма нищо срамно да се поправят грешките, макар и по-късно. Да, ама не!

Най-любимият ми пример в това отношение е новото луксозно заведение срещу автогара Подуяне, до базар "Герена". Невероятно е! Два салона, два входа, меню - мечта, ремонт като за пет звезди. Абе, всичко му е наред. Ама само дотук. Надписът, заради който всеки път умирам от смях, е на преден план. Скъп стикер, луксозна изработка. Открихте ли колко грешки има в него?

Разбирам, че подобни надписи се изработват от рекламни агенции. Кой ли клас са завършили работещите там? После подобни надписи се одобряват от човека, който дава парите. Има ли образование, за да открие грешките и глупостите, за които си е платил? И не само си е платил, ами и се кичи с тях! Сърце не ми дава да вляза да хапна и да пийна там, че хората ще се чудят защо се смея като побъркана.