Весела и Димитър: Околен свят

Шарен свят.

Разни

Вече имаме RSS
Димитър, 13 август 2005

начало » околен свят » 
, 3 февруари 2008
Връх Фуджи
Снимка: Димитър, май 2007

Безспорна слава на японска забележителност има вулканът Фуджи. И ние, като всички туристи, посетихме известната дестинация Фуджи-Хаконе.

Това е перфектно организирана туристическа атракция - от пътуването с лифта над малките действащи вулканчета, през варените на вулканична вода яйца, до великолепната гледка към Фуджи и пътуването на кораб през езерото Хаконе. Фуджи е в далечината, но в хубаво време гледката е разкошна.

Точно на това място на хълма при горещите вулканични извори е организирано мястото за почивка и съзерцание пред Гиганта. От никое друго място Фуджи не се вижда така добре. Има нещо достолепно и вечно в тази картина.

Фуджи е не само природна забележителност. Той олицетворява Япония с нейното древно могъщество и съвременен супер-напредък. Фуджи е едновременно място за поклонение и възхищение, за отмора и съзерцание.

На това място се събират хиляди хора. Едни заради туристическата атракция, други - за да се потопят в своите корени и в миналото.

Фуджи е древното чудо, надживяло древността, войните и гледащо с мъдрост и отвисоко съвремието. Това е символът на миналото, настоящето и бъдещето за Япония.

Още околен свят