Весела и Димитър: Родинознание

Мила родино, ти си земен рай.

Разни

Вече имаме RSS
Димитър, 13 август 2005

начало » родинознание » 
, 7 април 2005
Спомен от стария Троян
Снимка: Димитър, октомври 2005

Повечето населени места в района си имат сайтове, затова няма да се разпростираме. Ако търсите уединение и спокойствие, не ходете където и да било в почивни дни.

През зимата можете да си доставите несравнимо удоволствие, ако се изкъпете в горещите минерални басейни в с. Чифлик. Това е не само наслада за душата, но и закалка за тялото. Разбира се, чували сте и за курорта Беклемето, в който на съвсем прилични цени (все още) можете да карате ски или да почивате.

Ако искате да прекарате щур уикенд с приятели, най-подходящото място е Орешак. И частните хотелчета, и станциите са хубави, пък и дискотеката е най-известната в цяла околия. Пълно е с какви ли не кръчмички, механи и ресторантчета. Само за купон!

Ако искате да съчетавате почивката с туризма, отидете в Априлци. И хотелчетата са каквито трябва, и цените са нормални, и Джендема е близо. Има и басейни и заведения.

Ако сте любители на забележителности, не изпускайте Изложбата на художествени занаяти в Орешак, както и скита Свети Никола. Манастирът си е все същият, още не са реставрирали църквата, а стенописите скоро ще се скрият под мухъл на някои места. Може да ви е интересен и музеят в Черни Осъм. Има събрани животински видове от цяла Стара планина.

Ако искате да си занесете за спомен нещо (освен грънчарски образци и дървени изделия), посетете Серяковата къща в Троян. Оттам можете да купите на съвсем достъпни цени картини на троянски художници, известни повече в чужбина, отколкото у нас.