Весела и Димитър: Приятели

Закъде сме без тях.

Разни

Вече имаме RSS
Димитър, 13 август 2005

начало » приятели » 
, 22 юни 2006
... и плакатни състояния
Снимка: Марина, юни 2006

Докато мислих върху тема за дипломната си работа, върху която да изразя свое мнение чрез възможностите на плаката, несъзнателно си задавах въпроса какво всъщност в правенето на плакат ме кара да чувствам, че точно така изразявам себе си. Така реших да направя плакати за плаката. Казват, че когато нарисуваш, успяваш да видиш.

За мен плакатът е способност да виждаш и да правиш видимо. Да избереш своята гледна точка и да направиш така, че другите да я чуят.

Плакатът е в създаването на образи, уловени във въображението и пуснати на свобода от ръката. Това са образи, които говорят.

Плакатът е търсене и път - от първоначалното задание до финалното отпечатване. Но всеки плакат за мен е пътешествие - към нещо, към себе си, към някого.

Добрият плакат остава в съзнанието. Той се държи на мисълта, която предизвиква. Той се помни, защото радва, възмущава, впечатлява - както тези, които го гледат, така и неговия автор. Истинско откритие е да формулираш онова, което искаш да кажеш и намериш най-точната, най-силна форма, чрез която да го представиш.


Още по темата

... и какво се случи
Марина, 22 юни 2006