Весела и Димитър: Родинознание

Мила родино, ти си земен рай.

Разни

Вече имаме RSS
Димитър, 13 август 2005

начало » родинознание » 
, 18 август 2006
Хижа Дерменка
Снимка: Весела, юли 2006

След нещастието, което сполетя стария хижар, и тази хижа има нов собственик. И тук има промени. Доста промени! Хижата е ремонтирана и отвътре, и отвън. В стаите има телевизори, а новите тоалетни и банята са направо мечта! Ремонтът не е стигнал до столовата. Тя си е още с изгнилото дюшеме, но явно не може всичко да се направи наведнъж.

Смайващ е изгледът на хижата отвън. Да не кажа - леко шокиращ. Над старите каменни основи има лъскава алуминиева облицовка и лъскава дограма, които хич не си приличат. Липсват само надписите на известни марки бира, за да се допълни картинката. И това не е всичко!

Мястото вече не става за спокоен отдих и почивка, както сме свикнали в планината. Тук вече се стига с всякакви автомобили и е пълно с хора. Има хубав трамбован път от Беклемето. Представям си как се чувстват изморените пешеходци, стигнали на собствен ход до хижата, когато си лягат на фона на веселието и песните на автотуристите.

Няма как, такава е реалността. Иначе хижите няма да са печеливш бизнес, а западащи обекти.

Телефонът за връзка с новия собственик е 088 888 2000.

Арендаторът е същият, който стопанисва и хижа Добрила. За промените там само сме чували. Все още не сме ходили да се уверим в тях.


Още по темата

Хижа Дерменка
Весела, 7 април 2005